Buitenpost 3 loopt tegen een kleine nederlaag aan in Oudega.

Een moeizame avond afgelopen vrijdag voor Buitenpost 3 tegen het sterke ODI 1. Ondanks flink verweer moesten Rolf van Essen, Joost Mulder en Johan Bosma het alle drie afleggen tegen kopman Anko Baarda. Geen schande aangezien Anko er deze competitie met kop en schouders bovenuit steekt. Toch slaagden de Buitenposters er in om hem terecht een game af te snoepen maar daar bleef het vervolgens bij. De derde man bij ODI, Richard Klein, werd drie keer vakkundig opzij gezet en dit was nodig ook om de verwachte verliespartijen te compenseren. Johan verkeek zich een game op de zwiepende forehand van Richard maar verder kwamen de winstpartijen niet in gevaar. De sleutel lag bij de dubbel en de partijen tegen Jan Ale Maat. Rolf begon prima tegen Jan Ale maar moest in de slotfase van de games elke keer nipt zijn meerdere erkennen. Het dubbel van Joost en Johan ging verloren tegen Anko en Jan Ale, een sneu verlies van 14-12 in de derde game brak ze op. Johan en Joost speelden nog een zware vijfsetter tegen Jan Ale. Johan moest met 11-9 verlies Jan Ale feliciteren, Joost deed dit ook maar dit bleek iets te voorbarig want er moest nog een beslissende vijfde game gespeeld worden. Joost pakte de herkansing met beide handen aan en won dit keer wel met 9-11. Op die manier bleef de schade nog enigszins beperkt maar meer uitglijders kan Buitenpost 3 zich niet permitteren. Komende woensdag wacht alweer de uitwedstrijden tegen Ready 1.