Jeugdteam 3 heeft tweede plek stevig in handen

Als debutant presteert het derde jeugdteam meer dan uitstekend in de tweede klasse. Met nog één wedstrijd te gaan neemt de formatie de tweede plaats van de ranglijst in. Die klassering lijkt de promovendus niet meer uit handen te geven.
In sportzaal Baensein aan de Bernhardlaan in Kollum trof Buitenpost 3 zaterdag het tweede jeugdteam van DTTC ’78 uit Appingedam. Met bij vlagen goed spel wist de blauw-gele equipe de opponent uit het Groningse land aan de zegekar te binden: 7-3.
Voor Buitenpost kwamen Luca Messchendorp, Ilse van der Ploeg, Rienk van der Bijl en Simon de Vries (voor de dubbel) in actie. DTTC ’78 stuurde Lorenzo Hut, Robert Nijboer en Jarne Blokzijl naar Friesland om het de runner-up lastig te maken. En dat deden de Damsters zeker. Ook DTTC liet prima staaltjes tafeltennis zien in de zeer aantrekkelijke partijen.
Ilse van der Ploeg slaagde erin al haar drie partijen in winst om te zetten. Luca Messchendorp zegevierde in twee enkels. In zijn partij tegen Robert Nijboer moest een spannende vijfsetter de beslissing brengen (13-11).
Rienk van der Bijl schreef een enkel op z’n naam. Tegen Robert Nijboer was hij dichtbij een tweede zege. Maar de DTTC’er sloeg in de laatste game toe: 5-11. In het dubbelspel waren Ilse van der Ploeg en Simon de Vries te sterk voor Robert Nijboer en Jarne Blokzijl.
Door de overwinning op DTTC heeft het derde jeugdteam van TTV Buitenpost 39 punten verzameld uit zeven wedstrijden. Koploper Vinkhuizen 2, dat zaterdag uithaalde bij Nordic 1, heeft 48 punten uit zes wedstrijden. De lijstaanvoerder heeft nog twee punten uit twee wedstrijden nodig om de kampioensvlag te kunnen hijsen.
Buitenpost 3 heeft nog één wedstrijd op het programma staan. Dat is de plaatselijke derby tegen Buitenpost 2, op zaterdag 13 april. Laatstgenoemd team zal ongetwijfeld met flinke revanchegevoelens aan de start verschijnen, is de verwachting. In de heenronde walste Buitenpost 3 met maar liefst 9-1 over hun verenigingsmakkers heen. Dat laten de gebroeders Cas en Sjors Paauw en Jaap Wouter Weterings niet opnieuw gebeuren, zo hebben ze al aangegeven. Integendeel…