Wedstrijdverslag Week 36 Heren 2 t/m 8

Buitenpost 6 wint overtuigend van Effect ’78.

Het nieuw gevormde team reisde af naar het verre IJlst voor een wedstrijd in de 3e klasse E. Als eerste team van heel Buitenpost begonnen zij aan het najaarsseizoen 2018. Christiaan Zoethout, Tjipco Alma en Simone Pander stonden opgesteld tegen Christian Wahle, Eugenio Leijten en Jan van den Berg. Christiaan speelde de hele avond lekker ontspannen en kon daarom zijn eerste competitieavond in het Buitenpostshirt afsluiten met 100%. Tjipco moest in het begin nog wat inkomen, na afwezigheid vanwege een vervelende blessure. Desondanks kon hij ook 100% winst achter zijn naam schrijven. Met een laatste punt waarbij Tjipco met zijn batje achter de rug een punt wist te halen, maakte hij het punt van de dag. Simone kon haar focus tegen Christian na een eerste game winst niet vasthouden en verloor die wedstrijd. Haar andere wedstrijden won ze vrij gemakkelijk. Voor het dubbel werd het geheime wapen ingeschakeld. Hans van der Wey wist samen met Christiaan makkelijk het dubbel te winnen. Al met al een leuke speelavond met een fantastische 1-9 overwinning voor team 6.

Buitenpost 2 wint bij The Batswingers 1.

In de Noordelijke 2e divisie B speelde team 2 op donderdagavond uit bij The Batswingers. Jelle Bouwer opende met een overwinning op Linda van der Veen maar voor hem kwam deze wedstrijd nog wat te vroeg. Tegen Harry Kruizenga en Jan Dijkstra was het spel goed genoeg maar kon hij fysiek niet brengen wat zijn spel nodig heeft. Desondanks verloor hij beide partijen in vijf sets dus had er zeker nog meer in gezeten. André Folmer begon tegen Harry met gameverlies maar daarna liet hij zijn klasse zien en kwam Harry er niet meer aan te pas. Met Jan en Linda was het verschil te groot in het voordeel van André al scoorden zij toch beide af en toe fraaie punten. André hield echter tijdig het hoofd er bij en won beide partijen zonder een game af te staan. Rolf van Essen begon met een kraker tegen Jan, deze wedstrijd wordt altijd een vijfsetter en ook deze avond weer. Met 9-11 winst in de vijfde zat Rolf dit keer gelukkig aan de goede kant van de score. Tegen Linda schoot hij uit de startblokken en werd het een overtuigende 0-3 overwinning. De afsluitende partij tegen Harry speelde hij ook sterk en snoepte nog de eerste game af maar daarna bleek het kwaliteitsverschil toch te groot. Door de winst in het dubbelspel van André en Jelle tegen Harry en Linda werd het uiteindelijk 3-7 in het voordeel van Buitenpost 2.

Buitenpost 4 knalt uit de startblokken, Buitenpost 5 pakt kleine overwinning.

In de 2e klasse dit keer een poule van 8 waarbij team 4 en 5 elkaar tegen komen dit seizoen. Buitenpost 4 begon het seizoen tegen Dokkum 4. Harry Antonissen, Yvette Gombert en Harm van Wieren stonden in de basis. De tegenstanders waren voorheen bekend van TTV ANJA en Anno Sikkema, Minne en Jelmer van der Meulen zijn graag geziene tegenstanders. De einduitslag van 10-0 voor Buitenpost is een mooie start van het seizoen. Dit geeft de spanning van de avond echter niet goed weer. Yvette, Harm en Harry geven toe dat er sprake was van een wedstrijd ‘die ook heel anders had kunnen eindigen’. Van de 30 games die Buitenpost wint, is bij 15 daarvan sprake van een uitslag met slechts twee punten verschil (en slechts één werd er op deze avond op die manier verloren). Twee vijfsetters worden uiteindelijk met 13-11 en 12-10 beslecht terwijl de Buitenpost-speler met 7-10 achter stond. Mentaal sterk gespeeld door Buitenpost maar voor Dokkum had er zeker meer in gezeten. Aan het eind van de avond telt echter vooral het plezier van het spelen en team 4 had natuurlijk sowieso niks te klagen. De rivella en cassis in de kantine smaakte, misschien wel dankzij de grote overwinning, ook nog prima.

Team 5 stond op de tafel ernaast ook prima te spelen tegen het sterke Drachten 2. Jelmer de Graaf won op knappe wijze van Uilke Komrij in vijf sets en Magan Tahir versloeg René Feenstra. Nuas Yonnus verloor van Ali Hussein maar zorgde samen met Magan wel voor winst in het dubbelspel. Magan won daarna ook van Uilke zodat er halverwege een 4-1 tussenstand op het bord stond. Dit hielden de Buitenposters niet helemaal vol maar de winst werd wel behaald. Magan won ook zijn laatste partij van Ali en werd daarmee dus ongeslagen man of the match. Jelmer pakte zijn tweede overwinning van de avond in de afsluitende wedstrijd tegen René en had daarvoor verloren van Ali. Nuas kwam deze avond niet tot winst in zijn enkelwedstrijden, iets wat hem niet vaak overkomt.

Buitenpost 8 speelt gelijk in Oudega.

In de 5e klasse begon het laatste team met een verdienstelijk gelijkspel in Oudega tegen ODI 3. Harry Reitsma en Wichard Pander wonnen allebei zonder veel problemen van Douwe van der Zee en van Gerrie Koekoek. De kopman bij de tegenstander, Sietze Verbeek, was echter te sterk. Wichard won nog de eerste game tegen hem maar kon dat helaas niet volhouden. Jacob Bos begon met nipt verlies in een vijfsetter tegen Douwe, had weinig in te brengen tegen de sterke Sietze maar wist goed af te sluiten met een overtuigende zege op Gerrie. In het dubbel gingen Jacob en Wichard ten onder tegen Douwe en Sietze in vier sets.