Wedstrijdverslag Week 36 Heren 1 & Dames 1

Vijf punten bij competitiestart voor sportploeg TTV Buitenpost 1

Het eerste herenteam van TTV Buitenpost onderging deze zomer een kleine metamorfose. Thomas Kuijer (ex-1e-divisie) kwam het team versterken en André Folmer deed een kleine stap terug. Met de komst van Kuijer hoopt het team dit seizoen bovenin mee te draaien en een gooi te doen naar de titel in de landelijke 3e-divisie. Vanwege een blessure moest de kersverse aanwinst zijn debuut voor de Buitenposters nog even uitstellen en daarom openden Jaap van Tijum, Arnoud Hofman en Koen Molewijk zaterdagmiddag 8 september het najaarsseizoen. Zij troffen de Amsterdammers Danny Baars, Timon Priem en Clemens Bonner van de grootste plaatselijke tafeltennisvereniging: Amsterdam ’78.

In de eigen zaal luisterde Hofman zijn verjaardag op met twee overwinningen. Priem had zijn dag en bleek een maatje te groot. Baars en Bonner moesten wél aan de dadendrang van de lange Heerenvener geloven. Routinier van Tijum verloor juist van Bonner, won makkelijk van Baars en worstelde zich langs Priem. Lang zag het er niet goed uit voor de kopman. Pas in de vijfde game gooide hij het duel dan toch in het slot (11-9). Molewijk verloor zonder een game te winnen van Priem, maar liet Bonner zweten. Helaas wist hij een 4-0 voorsprong in de beslissende game niet te verzilveren. Met een duidelijke overwinning op Baars droeg hij uiteindelijk toch zijn steentje bij. Omdat het duo van Tijum/Hofman het dubbelspel nipt verloor van het degelijke tweetal Priem/Bonner bleven beide ploegen uiteindelijk steken op een 5-5 eindstand.

Het gelijke spel zegt in deze fase van de competitie weinig. Alle ploegen in poule G staan na één ronde op vier, vijf of zes punten. Volgende week trekt het Buitenposter-vlaggenschip naar Oegstgeest. Daar staat om 15.30 uur de zware maar uitdagende wedstrijd tegen Pecos 3 op het programma.

Dames Buitenpost starten seizoen met winst.

Op zaterdag 8 september ontving het famkesteam bestaande uit Simone Pander, Anine Stegeman en Linda Kleiker de dames van Bosman/Wezep uit Wezep. De vierde dame, Rianne Komrij, moedigde de dames samen met coach Joost de eerste helft van de wedstrijd aan. Simone begon met een spannende wedstrijd tegen Lianne Puttenstein waarbij uiteindelijk Simone aan het langste eind trok met een vijfsetter. Simone wist tijdens haar tweede wedstrijd tegen Jenny Rotman goed haar eigen spel te spelen en won deze dan ook in 3 games. Helaas was ze tijdens haar derde wedstrijd tegen Annerieke Plette haar focus kwijt en verloor deze in 3 games. Linda en Simone wisten met slim spel een goede dubbelpartij te spelen tegen Lianne en Annerieke en wonnen deze in drie games. Linda wist haar eerste wedstrijd te winnen van Annerieke door op cruciale momenten rustig te blijven. In haar tweede wedstrijd lukte het Linda niet om haar eigen spel goed te spelen en moest haar meerdere erkennen in Lianne. Daarentegen lukte dit in haar laatste wedstrijd erg goed tegen Jenny en won deze dan ook in drie games. Anine begon deze middag tegen Jenny met een vijfsetter, maar doordat ze moeilijk uit het schuifspel kwam, verloor Anine deze partij. Anine wist goed haar spel af te dwingen in de wedstrijden tegen Lianne en Annerieke en won knap beide partijen in 4 games. De dames van Buitenpost wisten dus het seizoen te openen met een 7-3 overwinning. Aanstaande zaterdag reist het famkesteam af naar Leiden om te spelen tegen Docos 1.