Buitenpost 3 worstelt zich naar 4-6 winst uit bij Ready 1

Buitenpost 3 begon vol goede moed aan de uitwedstrijd bij Ready 1 waar kopman Harry van den Berg ontbrak. Invaller Harry Schadlich weerde zich kranig maar kwam duidelijk te kort tegen Rolf van Essen. Rolf kon zijn aardige start geen vervolg brengen, hij verloor terecht in vijf sets van Jan Bosma omdat hij niet zijn gebruikelijke niveau wist te halen. Daarna probeerde hij het nog wel tegen Sjors Brattinga maar hij kwam er niet meer in. Johan verloor van Jan Bosma in vijf sets en was ook niet tevreden over wat hij zelf liet zien. Tegen Sjors Brattinga, waar hij altijd moeite mee heeft, was het spel wel goed genoeg maar verloor hij nipt met 11-9 in de vijfde set. Hij kon gelukkig de avond positief afsluiten met een duidelijke overwinning op Harry Schadlich. Joost speelde sterk tegen Sjors Brattinga en Harry Schadlich en hoefde tegen beide spelers geen set af te staan ondanks enkele spannende setstanden. De afsluiter tegen Jan Bosma werd weer een vijfsetter waarin Joost met 2-0 achterkwam nadat hij de eerste set had vergeten af te maken. Joost wist de partij echter nog te draaien en alsnog winnend af te sluiten. Het dubbelspel van Joost en Johan werd ook in vijf sets beslist in het voordeel van Buitenpost. Voorlopig is de koppositie in handen en mag het team de komende twee weken kijken wat de concurrenten doen voordat ze zelf beginnen aan de laatste twee speelrondes.