Tafeltennisploeg TTV Buitenpost beperkt schade in Zoetermeer

De derde uitwedstrijd van het tafeltennisseizoen bracht coach Jelle Bouwer en zijn team (Jaap van Tijum, Arnoud Hofman en Thomas Kuijer) naar het Zuid-Hollandse Zoetermeer. Zaterdag 23 maart trof het Buitenposter-vlaggenschip daar, in het deBoer Taverzo 2 van Arjan Huiden, Bas Douma en het 13-jarige supertalent Gabrielius Camara (nu al de nummer 34 van Nederland), een volgend obstakel op de weg naar lijfsbehoud in de landelijke 2e-divisie.

Jaap van Tijum won eerder dit seizoen nog van Camara. De ervaren kopman dwong de jongeling wederom tot het uiterste, maar kwam in de vijfde game te snel op grote achterstand voor een nieuwe zege. Wel sloot van Tijum de dag, dankzij overwinningen op Huiden en Douma, met een positief gemiddelde af. In de ‘Taverzône-tafeltennishal’ ontbrak bij Kuijer en Hofman de scherpte. Met de hakken over de sloot stelden zij tegen Douma nog wel een punt veilig. Aangezien Camara ook in het dubbelspel liet zien over veel kwaliteit te beschikken moesten de Buitenposters uiteindelijk genoegen nemen met een kleine nederlaag: 6-4.

Ondanks het verlies staan de Friezen slechts één punt onder de veilige streep. Volgende week komt hekkensluiter US 2 naar Buitenpost; voor Kuijer, Hofman en van Tijum een uitgelezen kans om verder op te rukken.