Buitenposter-tafeltennissers met hangen en wurgen naar remise

Het eerste herenteam van TTV Buitenpost trok op zaterdagmiddag 9 februari naar Amsterdam en ditmaal op volle oorlogssterkte. Arnoud Hofman voelde zich, na een enkelblessure, fit genoeg om zijn 2e-divisie-debuut te maken. Samen met teamgenoten Jaap van Tijum en Thomas Kuijer trof hij in tegenstander US 2 (Arco Visser, Dylan Plett en Jos Prinzen) een concurrent in de strijd tegen degradatie.

Zo makkelijk als het kopman van Tijum een week eerder verging, zo moeizaam verliep het in de hoofdstad. Pas na het verloren dubbelspel (met vaste partner Kuijer) wist hij zijn draai, met twee enkelzeges, enigszins te vinden. Kuijer finishte zaterdag met één zege op zak; hij rekende op overtuigende wijze af met Visser. De terugkerende Hofman trok op het nippertje twee overwinningen over de streep. Beide keren maakte hij het verschil in de beslissende vijfde game. Veel verschil in de uitslag zat er uiteindelijk echter niet: 5-5.

Komende week treffen de Buitenposters de tafeltennissers van rivaal FTTC 1 in een onvervalste Friese tafeltennisderby. In Franeker hopen zij, op weg naar handhaving, hun concurrenten op achterstand te kunnen zetten.