Wedstrijdverslag Week 41 Dames 1 & Heren 1 t/m 3

Spelers TTV Buitenpost 1 komen in Amsterdam niet verder dan gelijkspel

Zaterdagmiddag 13 oktober trokken de ‘provincialen’ Jaap van Tijum, Thomas Kuijer en Arnoud Hofman naar metropool Amsterdam. In poule G van de landelijke 3e-divisie stond daar een echte kraker op het menu. Met een achterstand van zes punten trof de Buitenposter-runner-up koploper Amsterdam ’78 1. In een niet-alledaagse maar knusse zaal werd een poging gedaan om het gat met Clemens Bonner, Timon Priem en Danny Baars te verkleinen.

Hofman verspeelde eerder dit seizoen nog een ruime voorsprong in de beslissende vijfde game, maar bleek daarvan geleerd te hebben. Hij gooide zijn wedstrijd tegen Bonner net op tijd in het slot; iets wat van Tijum en Kuijer niet lukte. Een ongelukkige nederlaag in het dubbelspel leverde de Buitenposters een mentale tik op. Kuijer en Hofman gooiden alle technieken en tactieken in de strijd, maar Priem had telkens een antwoord. De geslepen van Tijum vond wél de juiste oplossing en wist zelfs een game 0-11 te winnen. Dankzij drie overwinningen op Baars speelden Kuijer, Hofman en van Tijum zich net op tijd uit het dalletje: 5-5.

Het gat met koploper Amsterdam ’78 1 blijft zo zes punten. De komende vier wedstrijden zal dat gat gedicht moeten gaan worden. Zaterdag 3 november komt Pecos 3 naar Buitenpost en de opdracht is duidelijk: punten pakken.

Famkesteam doet mee om promotie

Afgelopen zaterdag speelden de famkes Simone Pander, Anine Stegeman en Linda Kleiker in Wezep tegen Bosman/Wezep 1. Simone trad aan tegen Lianne Puttenstein en maakte het meteen spannend. Simone speelde goed maar moest met een stand van 14-12 in de vijfde game Lianne feliciteren. Helaas wist Simone ook tegen Annerieke Plette niet aan het langste eind te trekken en verloor ze weer een vijfsetter. Tegen Hetty Kamphorst begon Simone erg sterk en wist dit gedurende de wedstrijd aan te houden en won met 3-1. Linda begon moeizaam tegen Hetty met grote verschillen in de eerste 2 games. Hierna wist Linda het spel om te draaien dankzij de goede coaching van Simone en wist de wedstrijd in 5 games naar zich toe te trekken. Annerieke was Linda’s tweede tegenstander en deze wist Linda vrij eenvoudig te winnen in 3 games. Na een slechte eerste game tegen Lianne wist Linda nog 3 games te winnen door slim te spelen. Anine won door tactisch te spelen in 4 games van Annerieke. Dit tactische spel wist Anine door te trekken in de wedstrijd tegen Lianne en won deze dan ook in 3 games. Helaas kon Anine niet genoeg grip krijgen op het spel van Hetty en moest haar na 3 games feliciteren. Linda en Anine dubbelden samen en speelden 2 eerste sterke games. Helaas konden ze dit niet aanhouden door te veel eigen fouten, waardoor het dubbelpunt naar Lianne en Annerieke ging. Eindstand: 4-6 winst voor de famkes. Door verlies van koploper Docos staan de famkes nu 1 punt achter het team uit Leiden waardoor de strijd om de titel nog niet gestreden is.

Buitenpost 2 verslaat The Batswingers 1 met 7-3

Voordat de wedstrijd begon liep de kopman van de tegenstander, Harry Kruizenga, een lichte blessure op. Gelukkig kon hij uiteindelijk toch mee spelen en bleek hij voor de Buitenposters een niet te nemen horde. Jelle Bouwer maakte als eerste kennis met de dadendrang van Harry en kwam ondanks spannende games niet op het scorebord. Tegen Linda van der Veen en Jan Dijkstra deelde hij zelf de lakens uit en was hij het die geen game hoefde af te staan. André Folmer deed hetzelfde, won van Jan en Linda in drie games en verloor tussendoor zelf van Harry waarbij hij niet lekker in de wedstrijd kwam. André en Jelle pakten samen het dubbelspel tegen Jan en Linda. Rolf van Essen speelde vrijuit en was een stuk scherper dan de week er voor. Dit leverde twee winstpartijen op tegen Linda en Jan en nog een prima partij tegen Harry waarbij die laatste de winst zeker niet cadeau kreeg. De strijd bovenin blijft mooi spannend en gezien de rest van het programma kan dit best duren tot het einde van het seizoen.

Buitenpost 3 speelt gelijk tegen Franeker 2

Na de nederlaag van vorige week ging Buitenpost deze week op jacht naar punten.
Joost Mulder begon tegen Sieds Tjepkema, de kopman van FTTC en kwam er niet aan te pas.
Gelukkig kom Theo Hartman de stand weer rechttrekken tegen een goed spelende Raymond Stodel.
Johan Bosma begon de eerste game tegen Henk Jansma nog wat stroef, maar ging steeds beter spelen en won uiteindelijk de partij.
Het dubbel van Theo&Johan tegen Sieds&Raymond was een lastige partij, de mannen uit Franeker waren steeds net even vaster achter de tafel.
Na het dubbel zette Theo Buitenpost weer op voorsprong, hij versloeg Sieds heel knap in een spannende vijfsetter.
Het lukte Joost deze keer niet om in de wedstrijd te komen, hij verloor tegen Henk. Het noppenbat kan volgens Joost nu wel weer de kast in.
Johan speelde tegen Raymond een prima wedstrijd en kon de partij in de vijfde set winnend afsluiten. 
Theo won in drie games van Henk en bracht de stand op 5-3.
Johan zette zijn goede spel van de dag door en speelde een prima pot tegen Sieds, maar die bleek toch net een maatje te groot.
Ook met een glad rubber op de backhand lukte het Joost (nog) niet, Raymond won de laatste partij en zette de eindstand op 5-5.